Jos et voi lukea tätä html-kirjettä, voit avata sen omalla selaimellasi klikkaamalla tästä

K-maatalouden koetilan juhlavuosi 2013


K-maatalouden Koetila Hauholla on toiminut aktiivisesti suomalaisen maatalouden ja elintarviketuotannon kehittäjänä vuodesta 1963 lähtien. Eri vuosikymmeninä ovat korostuneet ajan hengen ja tarpeiden mukaan niin tutkimus- ja kehitystyö kuin tilan käyttö opetustarkoituksiin. Koetilan hankinnasta ja erityisen säätiön perustamisesta päätettiin 17.6.1963. Ensimmäiset syysvehnän ja rukiin kasvinviljelykokeet kylvettiin 21.8.1963. Vuosien varrella kotimaisia ja kansainvälisiä kumppaneita, yhteistyötahoja ja toiminnan vastuuhenkilöitä on ollut mukana runsaasti. Tulevana vuonna koetilan toimintaa esitellään eri yhteyksissä kuten muun muassa seuraavassa Maatilan Pirkassa. Juhlistamme 50-vuotispäivää 2. elokuuta koetilan Viljelyohjelmapäivillä.

Clearfield-tuotantomenetelmä kamppanjahintaan


Clearfield-tuotantomenetelmä on järkevä ja varteenotettava vaihtoehto öljykasvin viljelyyn. Rikkakasvien torjunta onnistuu Clearfield-tuotantomenetelmällä yksinkertaisesti, toimivasti ja varmasti. Menetelmässä yhdistyvät satoisa kevätrypsilajike ja sille räätälöity laajatehoinen rikkakasvien torjunta-aine. Clearfield-tuotantomenetelmää on testattu Suomessa jo vuosia ja viljelmillä on saatu hyviä torjunta- ja satotuloksia.

K-maatalouden Clearfield-tuotantomenetelmän kampanja sisältää kevätrypsinsiemenen (Aurea CL, 80 kg), rikkakasvitorjunta-aineen (Clamox, 20 L) ja kiinnitteen (Dash, 10 L). Paketin hinta 10–13,3 hehtaarille on 115 euroa/hehtaari (alv 0 %). Kampanja voimassa 31.3.2013 asti.

Pressutallit ja hallit talvihinnoin ympärivuotiseen käyttöön


M&T Farmsin valikoimissa on nyt uusi H3-autotalli, jonka mitat ovat 3,5 x 6,0 x 2,5 metriä. Rakenne soveltuu suomalaisiin sääolosuhteisiin ja täyttää lumi- sekä tuulikuormavaatimukset. Pressutalli sopii parhaiten auton, veneen, moottorikelkan ja kaluston säilytykseen. Toimitukseen sisältyy ovipääty ja umpipääty. Hinta 2 950 euroa (alv 0 %).

Nyt Tuhti- ja Pomo-hallit saatavilla talvialennushintaan. Lisäksi 10 x 20 metrin lämpöeristetyt tai eristämättömät Pomo-hallit erikoiskampanjahintaan tammikuun loppuun asti.  

Vama-lumiaurat vaativiin talvikeleihin ja Predator-lavetit kevään kuljetuksiin

Vama-lumiauramallisto kattaa kaikki lumenaurauksen tarpeet ja työleveydet 2,5 metristä aina 5,5 metriin mallista riippuen. Vama-alueaurasta saatavilla neljä eri siipimallia: suora, heittävä, molemmin puolin heittävä sekä korkeampi maantiemalli. Alueaurasta saatavilla myös kelluvateräinen malli, jossa palkki ui vapaasti. Mallistoon kuuluvat lisäksi nivelaura, nivelaura sivusiivillä ja U-aura.

 

Nyt on hyvä aika hankkia uusi Predator-lavetti kevään kuljetuksille. Valikoimista löytyy niin metsäkone- kuin kaivinkonelavettejakin erilaisin varusteluin, kantavuuksin ja mitoin nopeisiin toimituksiin. Tutustu tarjontaan ja kysy tarjouksista!

Suositut Massey Ferguson -traktorit K-maataloudesta


Nyt kannattaa toimia ripeästi: Massey Fergusonin Tier3-moottorilla varustettuja malleja on vielä saatavilla rajoitettu erä 92–145 hv teholuokassa. Suositut mallit MF5430 (92 hv) ja MF5450 (107 hv) ovat ketteriä ja monikäyttöisiä, viiston konepeiton ja Dyna-4-vaihteiston sekä tehokkaan hydrauliikan ansiosta etukuormaintöissä lyömättömiä. 125 hv teholuokassa tarjolla mallit MF5455 ja MF6455 viistolla konepeitolla. Järeämpää nelisylinteristä konetta haettaessa MF6470 (145 hv) on oikea vastaus. Ota yhteyttä myyjääsi!

Valitse JF FCT 1060 -tarkkuussilppuri ja Murska W-max -mylly tulevalle kaudelle


JF FCT 1060 -tarkkuussilppuri seuraa tehokkaimman 1360-mallin jalanjälkiä laadukkaan säilörehun korjuussa. Molempiin silppurimalleihin löytyy nyt hydraulisesti taitettava puhallustorvi sivukuormausta varten. Erikoiskorkea torvi tehostaa korjuuta ja mahdollistaa sujuvan kuormauksen suoraan koneen sivulla kulkevaan perävaunuun.

 

 

Murska W-max -myllyt edustavat uutta ja ainutlaatuista tekniikkaa viljan, herneen, pavun ja jopa seosviljan tehokkaaseen murskesäilöntään. Murska W-max -myllyissä on hiertävä kiekko valssien sijaan. Kun tilaat myllysi NYT, saat sen erikoisehdoin 18.1.2013 asti.

Tervetuloa K-maatalouden kasvinsuojeluainekaupoille!


Viljan kasvinsuojelu
Nurmen kasvinsuojelu
Rypsin ja rapsin kasvinsuojelu
Perunan kasvinsuojelu
Erikoiskasvien suojelu
Muut valmisteet

Kasvinsuojeluaineiden ennakkokauppa on käynnistynyt. Valikoima on monipuolinen uutuuksia unohtamatta. Kasvinsuojeluaineratkaisut ovat testattuja, tehokkaita ja luotettavia. Tule lähimpään K-maatalouteen ja tilaa aineet edullisesti ennakkohinnoin.

Leimay on uutuusvalmiste, jolla on erinomainen teho lehti- ja mukularuttoon. Tehoaine amisulbromi imeytyy perunan vahakerrokseen ja on siten erittäin sateenkestävä. Leimay on kosketusvaikutteinen valmiste, jota käytetään vain ennakoivaan torjuntaan. Lehden pinnalla oleva vesi aktivoi tehoainetta vahakerroksesta. Sopii perunaruton torjuntaohjelmien keski- ja loppuvaiheeseen.

Consento on kahden tehoaineen tehotuote perunaruton torjuntaan. Valmiste torjuu sekä varsi- että mukularuttoa. Hyvin juokseva neste helpottaa käsittelyä ja on sateenkestävä tunnissa. Consento sopii parhaiten ruiskutusohjelmien alkuun.

Stratos Ultra torjuu tehokkaasti ja nopeasti heinämäiset rikkakasvit peruna-, herne-, rypsi-, rapsi-, sokerijuurikas- ja mansikkaviljelyksiltä sekä havu- ja lehtipuiden viljelyaloilta ja taimitarhoilta. Stratos Ultra imeytyy kasviin sen maanpäällisten osien kautta kulkeutuen systeemisesti sen muihin osiin. Ruiskutuksen jälkeen rikkojen kasvu pysähtyy heti. Selvät tehon merkit ilmenevät vajaassa viikossa.

Turvaa viljelmän ravinnesaanti Yara Vita Solatrelilla


YaraVita Solatrel nosti kevätvehnien satoja reilusti viime kesänä tehdyssä kokeessa. Yhdeksän lajikkeen keskimääräinen sadonlisä oli noin 500 kiloa eli 100 euroa/ha. YaraVita Solatrelin räätälöity ravinnekoostumus poisti kasvukauden alun akuutit ravinnepuutteet. Lajikekohtaiset sadonlisät löydät K-maatalouden Viljelyohjelmakioskeista.

 Black Horse Basic lavatarjouksessa


Black Horse Basic on kypsennetty ja maittava täysrehuvaihtoehto kauran korvaajaksi. Monipuolisen ja tasapainoisen koostumuksensa ansiosta se soveltuu hevosille yksinomaisena väkirehuna. Nettopaino: 30 kilogrammaa. Black Horse Basic -täysrehu nyt tarjoushintaan 525 euroa/900 kilogramman lava (Sis. alv ja rahti). Tarjous voimassa 31.1.2013 saakka.


Tammikuun kärkitarjoukset


Uutiskirjeen vastaanottajien osoitteet on kerätty K-maatalouden asiakasrekisteristä.
Jos et halua uutiskirjettä jatkossa, klikkaa tästä.
Jos et ole vielä tilaaja ja haluat saada K-maatalouden uutisia ja tuotevinkkejä, tilaa uutiskirje tästä.

K-maatalous • Tikkurilantie 10, 01380 Vantaa • Puhelin 010 53 032