Jos et voi lukea tätä html-kirjettä, voit avata sen omalla selaimellasi klikkaamalla tästä

 

 


Hyödynnä koko kasvukausi satoon

 


Kasvukautemme on lyhyt, joten sopivan lajikkeen valinta kasvuajan suhteen on tärkeää satopotentiaalin hyödyntämisessä.  Satopotentiaalia ei kokonaisuudessaan saa hyödynnettyä mikäli alueelle viljellään turhan aikaisia lajikkeita. Viljelyyn valittu liian aikainen lajike ei välttämättä pääse oikeuksiinsa väärällä viljelyvyöhykkeellä. Tämä koskee etenkin kevätvehnää ja kauraa.

Virallisten kokeiden (MTT 2005–2012) tuloksista voi todeta,  että satoerot aikaisten ja myöhäisten lajikkeiden välillä ovat suurimmillaan viljelyvyöhykkeellä 1. Satoerot ovat keskiarvoa suurempia myös vyöhykkeellä 2. Jos kaikkien koepaikkojen keskiarvossa myöhäisempi lajike on esimerkiksi 10 prosenttia satoisampi kuin aikainen lajike, niin ero eteläisessä Suomessa on usein kaksinkertainen.

Kevätvehnän aikaisissa lajikkeissa myös valkuaispitoisuus on yleensä korkea. Viiden tuhannen kilon satotasolle jo 10 prosenttia pienempi sato tuottaa kuitenkin noin 50 euroa/ha huonomman viljatilin vaikka saisikin esimerkiksi 12 euroa valkuaislisää tonnille.

Kauran myöhäiset lajikkeet, kuten esimerkiksi Bettina, saavuttavat lajikkeen ominaisuudet; suuri sato, iso siemenkoko ja hyvä hehtolitrapaino, kun koko kasvukausi hyödynnetään. Myöhäisemmät kauralajikkeet eivät pakkotuuleennu pystyyn vielä heinäkuun helteissä.

Myöhäisten lajikkeiden satopotentiaalin hyödyntämistä voi harkita myös pohjoisemmilla vyöhykkeillä, kun vilja säilötään tuoreena.

Viljalajikkeet


 


Tilinpäätöshinnat voimassa vielä joulukuun ajan

Nyt teet paalaustarvikehankinnat edullisesti.  Hyödynnä paalaus- ja aumamuovien sekä paalausverkkojen ja -narujen tilinpäätöshinnat. Kausivaihtelun mukaisesti hinnat ovat nyt edullisimmillaan. Tarjonnassa ovat muun muassa saksalaiset RKW:n Rondotex ja Rondosil-paalausverkot sekä Raniplastin kotimaiset kiriste- ja aumakalvot.

Sadonkäsittelytarvikkeet

Rehunsäilöntäaineiden ennakkokausi on menossa. Tuotteet biologiseen nurmirehujen säilöntään ja kemialliseen säilöntään.


 


Hurja ennakkokaupan puimuritarjous

Rajoitettu erä CLAAS AVERO 160 -puimureita Tier3-moottorilla alkaen 99 900 euroa (alv 0 %). Nyt kannattaa toimia nopeasti!

Tutustu AVEROon

Kovat Massey Ferguson -traktoritarjoukset

Massey Ferguson 7615 Dyna-4 Essential
Suoran kaupan kampanjahinta, rajoitettu erä 62 900 euroa (alv 0 %). Lisäksi MF 7616 Dyna-6 ja MF 7620 Dyna-6 Efficient -malleihin 50 km/h ja monikäyttö-joystick kaupan päälle!

Katso lisää

Säästä rahaa ja vältä sesonkiajan ruuhkat!

Varmista koneesi toimivuus ensi satokaudelle: nyt CLAAS-varaosien ennakkoalennus -15 %.
Voimassa 31.12.2013 saakka K-varaosaliikkeissä.

Katso yhteystiedot täältä.


 


Kasvinsuojelun hankinnat nyt edullisesti ennakkoon.

Tooler – Viljapeltojen suosikki

Täydennä kuivikevarastot!

Versowood Hotti -puupelletti on siisti, tehokas ja ympäristölle ystävällinen sekä ekologisesti kestävä vaihtoehto lämmitykseen. Energiaa noin 4,7 kWh/kg, 20 kilon säkissä sekä suursäkissä, kysy myös irtotoimitusmahdollisuutta.

Vapo Puupelletti – kotimainen ja tasalaatuinen pelletti. 16 kilon säkissä sekä suursäkissä, kysy myös irtotoimitus mahdollisuutta.  

Tallitarvikkeet


 

 

 


JF FCT -tarkkuussilppurit tunnistavat nyt myös metallin

Kustannustehokas säilörehun korjuu ja hyvälaatuinen rehu ovat keskeisiä maidontuotannon tekijöitä. Lisää varmuutta säilörehun korjuutyöhön tuovat nyt JF:n FCT 1060 ja 1460 -erikoismallit, jotka on varustettu metallintunnistimilla (Metal Detector). Metallinilmaisinmalleissa on magnetisoivan metallin tunnistus ja syötön pysäytys. Tämä vähentää merkittävästi koneen vaurioitumisriskiä ja työn keskeytymistä parhaimpana korjuuaikana.

JF on hinattavien tarkkuussilppureiden markkinajohtaja, ja tarkkuussilputtu rehu tunnetusti hyvälaatuista.

JF FCT 955 ja FCT 1060 

ELHO SuperLuoko DC 2100 kaksoissilppuri – uusi teholuokka perinteiseen säilörehukorjuuseen

Kaksoissilppurilla voidaan sääolosuhteiden mukaan tehdä joko suorakorjuu tai esikuivattu säilörehu. Kaksoissilppuri sopii erinomaisesti myös kokoviljasäiliörehun korjuuseen sekä päivittäiseen niittoruokintaan.  ELHO SuperLuoko DC2100 nostaa korjuutehoa lähes 50prosenttia suuremman työleveyden ja kasvaneen läpäisykyvyn ansiosta. Samalla polttoaineen kulutusta voidaan vähentää.

Uutuus – Lohkojen ohjausjärjestelmä Hardi SprayRover 570

Agritehnica-näyttelyssä esiteltiin uusi Hardi SprayRover 570 automaattinen lohkojen ohjausjärjestelmä. Järjestelmä on yhteensopiva Hardi Controller 5500 -ohjausyksikön kanssa.

Näyttö on 5,7 tuuman kosketusnäyttö. Käyttäjä voi valita joko 2D- tai 3D grafiikkaa. Järjestelmää saa kahdella eri varustetasolla riippuen siitä, onko ruisku varustettu JobCom-ohjausyksiköllä vai ei.

Nyt uusiin Ranger-kampanjaruiskuihin Hardi SprayRover 570 hintaan 2 290 euroa  (alv 0 %). Tarjous voimassa 10.1.2014 asti. Kampanjahinta ilman JobCo-ohjausyksikköä. 

Hardi Ranger ja SprayRover 570

 

 

 Uutiskirjeen vastaanottajien osoitteet on kerätty K-maatalouden asiakasrekisteristä.

 

Kotisivulle | Päivitä sähköpostisi / yhteystietosi | Lähetä kaverille | Tilaa uutiskirje | Peruuta tilaus
K-maatalous • Tikkurilantie 10, 01380 Vantaa • Puhelin 010 53 032