Jos et voi lukea tätä html-kirjettä, voit avata sen omalla selaimellasi klikkaamalla tästä

K-maatalouden Koetila on hyväksytty GEP-laatujärjestelmään

K-maatalouden ja Kaupan Maataloussäätiön koetilalle Hauholla on myönnetty kasvinsuojeluaineiden biologista tehokkuutta ja käyttökelpoisuutta testaavan laitoksen hyväksyntä 23.1.2013 lähtien. Myöntäjänä on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES. Laboratorio- ja kenttäkokeita koskeva sertifikaatti myönnetään ainoastaan hyvää koekäytäntöä (Good Experimental Practice) noudattaville laitoksille. Koetilalla on toimittu järjestelmän mukaisesti jo muutamia vuosia.

Nyt saatu hyväksyntä on merkittävä. Se mahdollistaa koetilan saatujen tulosten käytön virallisina koetuloksina kasvinsuojeluaineita rekisteröitäessä. Tämä edesauttaa ja helpottaa kasvinsuojeluaineiden testausta ja yhteistyötä kumppaneiden kanssa.

Kari Mylen K-maatalouden johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi


K-maatalouden johtokunnan seuraavan toimintakauden puheenjohtajaksi valittiin kauppias Kari Mylen (Loimaa, Huittinen) K. Mylen Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi kauppias Veli-Pekka Tolonen (Oulu,Rantsila), V.P. Tolonen Oy:stä. Johtokunnan muiksi jäseniksi valittiin kauppiaat Jouni Pastila, Arto Heiskanen, Kari Yrjölä ja Tapani Reinikainen.

Valmistaudu kasvitautien torjuntaan ja hanki kasvitautiaineet nyt!


Peltoon viime kesältä jäänyt kasvijäte on merkittävä tartuntalähde tulevan kasvukauden kasvustoille. Myös jääntivilja toimii taudinaiheuttajien välittäjänä kasvukausien välillä. Kesä 2012 oli viileä ja kostea. ilmasto-olot suosivat erityisesti ohran verkkolaikkua, rengaslaikkua, vehnän ruskolaikkua, kauran lehtilaikkua sekä Fusarium –sieniä. Sadonkorjuun jäljiltä kasvijätteessä säilyvien taudinaiheuttajien määrä on sidoksissa kasvukauden tautipaineeseen sekä tehtyihin kasvinsuojelutoimiin.

Nyt on siis aika valmistautua ensi kesän kasvitautien torjuntaan. Parhaat hankinnat teet nyt ennakkohinnoin K-maatalouksissa. Tutustu K-maatalouden ratkaisuihin kasvitauteja vastaan:

Comet pro ja kumppanit
Kasvinsuojelun kärkituotteet

Livakka-multaimella lietteen ravinteet tarkasti hyötykäyttöön


Hanki nyt Livakka LH DD 6 tai 8 (työleveys kuusi metriä tai kahdeksan metriä) -kaksoiskiekkomultain lietelannan levityskautta varten. Lietteen sijoittavissa kiekoissa on vannaskohtainen hydraulinen vakiopainatus. Multain kiinnitetään Livakka-levitysvaunuun 4-pistenostolaitteella. Vaunun säiliötilavuus 14 neliömetristä ylöspäin. Vaunun voi myös varustaa pumppukuormaimella. Kysy Livakka-letkulevitinvaunuun multaimen jälkivarustelumahdollisuutta.

Lue lisää Livakka-multaimista

Nordkalkin uusilla Aito kalkeilla onnistut


Vuoden paras kalkitusaika on juuri nyt. Säännöllinen kalkitus tehostaa ravinteiden saatavuutta, kuohkeuttaa maan rakennetta ja vilkastuttaa hyödyllistä pieneliötoimintaa. Hyvin tehty kalkitus lisää viljelyn kannattavuutta ja vähentää samalla ympäristön ravinnekuormitusta.

Nordkalkin uudet tuotenimet ovat Aito Kalsiitti ja Aito Magnesium.

Laske tarvittava kalkkimäärä osoitteessa http://www.maanparannus.com
Kysy lisää kalkituksesta lähimmästä K-maataloudesta

Juoma-allas ja Ruokintakouru – uutuudet Suevialta

Juoma-allas rosteria. Tilavuus 30 L. Kiinnitetään seinään, 3/4" liitos, pohjassa
tyhjennysaukko. Uimurin tuotto jopa 40 L /min. Svh 339 euroa.

Ruokintakouru muovia. Paino 12 kg. Etureunan korkeus 40 cm, takareuna 65 cm. Leveys 95 cm ja syvyys 80 cm. Kysy tarjous!

Valitse Seat Activo Alto -istuinuutuus traktoriisi

Seat Activo Alto -istuin varmistaa mukavan traktorin ajon. Kangaspäällysteisessä tuolissa on säädettävät käsinojat ja selkänoja, niskatuki sekä rullaturvavy. Istuimen mekaanisen jousituksen voi säätää kuljettajan painon (40–130 kilogrammaa) mukaan. Istuin saatavilla maaliskuussa. Tuotteen verollinen hinta 469 euroa.

Bomford-tasomurskaimilla tehoa viherlannoitusnurmien hoitoon


Viherlannoitusnurmien tehokas hoito ja hyödyntäminen herättävät nyt keskustelua viljelijöiden keskuudessa. Viherlannoitusnurmien hoitoon ja karjatiloilla kolmannen nurmisadon murskaukseen soveltuvat 4,6 ja 6 metrin Bomford Tri-Wing -tasomurskaimet. Vakiovarusteina 8 pyörää, kuperat terälautaset kolmella terällä, PTO-akseli ja hydraulinen työsyvyyden säätö. Valitse nyt Tri-Wing 600 ensi kesän niitoille.

HakkiPilke kevään klapintekoon


K-maatalouden Hakkipilke-mallistosta löytyy koneita perinteisestä Eagle-sirkkelimallista teolliseen klapinvalmistukseen saakka. Nyt on oiva aika hankkia esimerkiksi markkinoiden nopein rullasyöttöinen HakkiPilke Expert 25 -klapikone tai HakkiPilke Expert 37 järeämmän puun pilkontaan. Entä olisiko sähköisesti toteutetulla halkaisunohjauksella ja hydraulisella sahalla varustettu Hakkipilke 38 oikea malli tarpeisiisi?

aluatko nähdä HakkiPilke klapikoneen toiminnassa? Käy tässä osoitteessa katsomassa lähin työnäytöspaikka ja tule itse kokeilemaan!

Konekeskolle uudet toimitilat Jyväskylään


Konekesko Oy keskittää konemyynnin, varaosamyynnin sekä huoltotoiminnot Jyväskylässä yhteen toimipisteeseen. Konekeskon uudet toimitilat sijaitsevat Seppälänkankaan kaupunginosassa, osoitteessa Laukaantie 24. Uudet toimitilat ovat pinta-alaltaan noin 700 m², joka on kokonaisuudessaan lämmintä tilaa. Jyväskylän Konekeskon toimipiste työllistää seitsemän konekaupan ammattilaista.

Lue lisää...

Viljelysopimusten teko on nyt ajankohtaista

Helmikuun loppuun mennessä vähintään kymmenen hehtaarin alan tehneet saavat sopimuslahjan. Sopimusviljelyllä varmistat satosi markkinoinnin ja helpotat viljaketjun toimintaa markkinoiden muutoksissa. Viljanhinnan kiinnitys on hyvä tapa hallita markkinoiden hintariskiä, voit kiinnittää hinnan syksyn 2013 sadolle jo nyt. Lisätietoja saat lähimmästä K-maataloudesta sekä nettisivuiltamme.

Majong - huippusatoisa hybridirapsiuutuus

Majong on ollut virallisten lajikekokeiden satoisin kevätrapsi. Sillä on myös merkittävästi vanhoja lajikkeita parempi öljypitoisuus. Majongin kasvuaika on sama kuin Tamarinilla ja Sheikillä.

K-maataloudessa on nyt mahtava öljykasvivalikoima: kevätrypsit SW Petita ja Aurea CL sekä kevätrapsit Ilves, Tamarin ja Majong.

Massey Ferguson – tyytyväisen traktorinomistajan valinta


Nyt kannattaa toimia ripeästi: Massey Fergusonin Tier3-moottorilla varustettuja malleja on edelleen saatavilla rajoitettu erä 92–145 hv teholuokassa. Suositut mallit MF5430 (92 hv) ja MF5450 (107 hv) ovat ketteriä ja monikäyttöisiä, viiston konepeiton ja Dyna-4 vaihteiston sekä tehokkaan hydrauliikan ansiosta etukuormaintöissä lyömättömiä. 125 hv teholuokassa ovat tarjolla viistolla konepeitolla varustetut mallit MF5455 ja MF6455.

Järeämpää nelisylinteristä konetta haettaessa MF6470 (145 hv) on oikea vastaus. MF7600 sarjasta löytyy 6-sylinterisiä malleja teholuokassa 150-280 hv hyvin monipuolisin varustevaihtoehdoin. Ota yhteyttä myyjääsi!


Tomahawk 180 EC – ratkaisuja resistenssin hallintaan


Tomahawk 180 EC on rikkakasvien torjunta-aine nurmille, laitumille ja viljoille. Tuote tehoaa muun muassa voikukkaan, hevonhierakkaan, ahosuolaheinään, nokkoseen ja piharatamoon. Tomahawkin tehoaine on fluroksipyyri (180 g/l). Tomahawk on hyvä ratkaisu myös reistenssin hallintaan yhdessä tankkiseoskumppanin kanssa.

Tervetuloa keskustelemaan rikkatorjunnasta ja K-maatalouden ratkaisuista lähimpään myymälään.

Helmikuun kärkitarjoukset


Uutiskirjeen vastaanottajien osoitteet on kerätty K-maatalouden asiakasrekisteristä.
Jos et halua uutiskirjettä jatkossa, klikkaa tästä.
Jos et ole vielä tilaaja ja haluat saada K-maatalouden uutisia ja tuotevinkkejä, tilaa uutiskirje tästä.

K-maatalous • Tikkurilantie 10, 01380 Vantaa • Puhelin 010 53 032