Jos et voi lukea tätä html-kirjettä, voit avata sen omalla selaimellasi klikkaamalla tästä

Express Twin - Laaja rikkakasviteho ilman pohjavesirajoitusta

 

Kevät- ja syysviljoille sekä apilattomien nurmien suojaviljoille tarkoitettu valmiste tarjoaa kahden tehoaineen ansiosta erittäin hyvän tehon erityisesti mataraa, valvattia, voikukkaa ja kiertotatarta vastaan.

Tuotetiedot


Mustang Forte - Enemmän tehoa syväjuuristen rikkojen torjuntaan

  Kolmen tehoaineen uutuusvalmiste tehoaa laajaan joukkoon kevät- ja syysviljojen rikkakasveja soveltuen erityisesti syväjuuristen rikkakasvien torjuntaan. Toimii jo + 5 °C alkaen!

Tuotetiedot

Tooler - Edelläkävijän ratkaisu rikkakasvien torjuntaan

  Leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan tarkoitetun Toolerin teho on laaja. Se tehoaa erityisen hyvin mm. mataraan, saunakukkaan, savikkaan ja ristikukkaisiin. Aineen käsittelyajankohta on joustava: 3-lehtiasteelta lippulehtivaiheeseen. Tooler on erittäin hellävarainen viljalle.

Tuotetiedot

Multiple - Oikea ratkaisu viljojen ja nurmien hivenlehtilannoitukseen 

  Runsaasti mangaania, kuparia, sinkkiä ja magnesiumia sisältävä Multiple soveltuu hyvin tankkiseoksiin esim. rikkakasviaineiden tai Foliar Extran kanssa. Erityisesti mangaanin puutteeseen on syytä vastata heti alkukasvukaudesta Multiple-käsittelyllä.

Tuotetiedot

Foliar Extra –lehtilannos tarjoaa pääravinnetäydennystä kaikille viljelykasveille

  Kun tavoitteena on korkea sato, on helposti juokseva Foliar Extra oikea valinta N-P-K
–lehtilannoitukseen. Valmiste soveltuu hyvin tankkiseoksiin mm. rikkakasviaineiden ja hivenlehtilannosten kanssa.

Tuotetiedot

Massey Fergusonin MF5400-sarjan mallit nyt edulliseen hintaan

  Uudet MF5400-sarjan mallit tarjoavat runsaasti ominaisuuksia edulliseen hintaan. Moottorina on tehokas, luotettava ja pienikulutuksinen Perkins 4,4 l -moottori mekaanisella polttoaineen ruiskutuksella. Huipputeho saavutetaan jo 2000 r /min kohdalla, joten melu ja kulutus pysyvät pieninä. Dyna-4 -vaihteisto tarjoaa neljä pikavaihdetta neljällä alueella, ja kaikki vaihteet on vaihdettavissa ilman kytkintä. Power Control -suunnanvaihtovivulla voidaan paitsi vaihtaa suuntaa, myös vaihtaa vaihteita tai vapauttaa veto - erinomainen ominaisuus etukuormaintyössä. Tyylikkäästi muotoiltu viisto konepeitto mahdollistaa markkinoiden parhaan näkyvyyden etukuormaajalle. Kun mukaan vielä lisätään 100 l/min hydrauliikka, syntyy erinomaisen hyvin käteen sopiva yleistraktori. Ota yhteyttä lähimpään Massey Ferguson -myyjääsi ja tule tutustumaan tarkemmin kampanjamallehin MF5430 ja MF5450!

Uusi Easylube-rasvaprässi koneiden huoltoon

  Kevättöiden alkaessa on tärkeää muistaa koneiden huolellinen rasvaus. Maatilatarvike-valikoimiin on tullut uutuus; laadukas "Kahdenkäden rasvaprässi Easylube". Rasvaprässi on saksalaisen Mato:n valmistama.
 
• tilavuus 500 cm²
• 400 g rasvapanoksille tai irtorasvalle
• kumiletkulla ja 4- leukasuuttimella
• liitäntäkierre R 1/8”
• työpaine 400 bar, max. paine 800 bar
 
SVH 28,00 €

Elho Onliner Topcut –paalainkäärijä – Osta nyt ja maksa vasta syksyllä


ELHOlla on pitkä kokemus paalien käärinnästä ja laaja valikoima käärintäkoneita pienimmästä nostolaitemallista Onliner-paalainkäärijäyhdistelmiin. ELHO:n osaaminen on sisäänrakennettu Onliner-paalainkäärijöihin. Isot pyörät ja tupla telit kantavat hyvin myös märissä olosuhteissa. Ainutlaatuinen laakerointijärjestelmä takaa pitkäikäisyyden. Ja mikä tärkeintä – koko tietotaito on kotimaisissa käsissä: tuotanto, myynti, tehtaan tekninen tuki, huolto ja jälkimarkkinointi. Apu on aina lähellä, eikä töiden keskeytymisestä tarvitse olla huolissaan.
 
Elho Onliner Topcutin arvonlisäveroton kampanjahinta on 49 950 euroa, verollinen hinta on 61 439 euroa, ja maksun eräpäivä syksyllä 24.10.2012. Lisäksi kevään kampanjaetuna näihin koneisiin noukkimen HydroBalance-kevennys kaupan päälle, edun arvo on 550 euroa.

Tuotetiedot

Aidat kuntoon, aita on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki!

 

Sähköaidan rakentamisessa on tärkeää olla huolellinen ja käyttää luotettavia tarvikkeita. Aidan rakentamisen perusteet:

  • Maadoitus, muista maadoituksen sijoitus ja käytä riittävästi maadoitussauvoja. Varo vääriä maadoitussauvoja.
  • Liitokset ja eristimet. Käytä liitokseen ja aidan jatkamiseen siihen soveltuvia tarvikkeita. Varo solmuja, jotka vähentävät aidan tehoa huomattavasti. Eristimien tehtävä on eristää jännite maasta. Huono eristys alentaa tehoa ja aita voi pahimmissa tapauksissa mennä oikosulkuun.
  • Valitse laadukkaat nauhat ja langat, joissa on riittävän suuri halkaisija sekä riittävän monta johdinta. Valinnassa ominaisvastus on hyvä mittari.
  • Paimenen valinta, pienellä paimenella voi pärjätä kun aita on huolellisesti rakennettu. Tehokkaammasta paimenesta ei ole kuitenkaan haittaa - se vain parantaa aitauksen toimivuutta.

Kaikissa Olli-sähköpaimenissa on sisäinen ukkossuojaus. Sähköpaimen kannattaa kuitenkin aina suojata lisäksi Olli-salamasuojalla, joka asennetaan aidan ja paimenen väliin, sillä aita toimii hyvänä "antennina" ukkoselle.
JF Stollin uudistunut hinattava GMT-niittomurskain nyt kampanjatarjouksessa

 

JF Stollin uudistuneet hinattavat niittomurskaimet tuntee mallimerkinnästä GMT. Uusi, matala, tarkasti niittävä, ja pohjastaan sileä teräpalkki on tunnusomaista uusissa GMT-malleissa. Saatavana on 3,2 metrin työleveydellä varustettu sivulta niittävä malli sekä molemmin puolin (Flex) niittävinä malleina koneet 3,2 metrin ja 3,6 metrin työleveydellä. Käyttäjäystävällisyys on huomioitu: koneen perussäädöt on keskitetty kätevästi koneen sivulle. Niittomurskain on varustettu soikeilla niittolautasilla ja pikakiinnitteisillä QS-terälapuilla. Pian alkavaa korjuukautta ajatellen sivukiinnitteisellä vetoaisalla (toiselta puolelta niittävä malli) varustettuja GMT 3205 L P -koneita on saatavana nyt rajoitettu kampanjaerä erikoishintaan 18 150 euroa (alv 0%) (22 324 euroa, alv 23%)  + toimituskulut (Hinta 1 kpl kampanjakoneita perusvarustein, koskee rajattua erikoiserää.).

Tuotetiedot

Tapahtumakesä on vilkas ja antoisa

  Viljelyohjelmapäivä järjestetään koetilalla tiistaina 31. heinäkuuta, klo 10.00 - 14.00. Tänä vuonna koeruuduilla esitellään mielenkiintoisten kevätvehnä- ja ohralajike-uutuuksien koetulokset ja viljelyohjelmalla saavutetut hyödyt viljelyssä. Kevät on sujunut joutuisasti. Koeruutuviljelmiä kylvettiin noin 2500 kappaletta.
 
Viljelyohjelmapäivä 31.7. täällä.  Lue lisää tapahtumasta 
 
K-maatalous on kesän tapahtumissa aktiivisesti ja monipuolisesti mukana seuraavasti:
 
Vantaan konepäivät 24.-25. toukokuuta  Lue lisää 
K-maatalous Cup 2012, Mikkelin ravirata, 3. kesäkuuta  Lue lisää  
Multiva Päivä 8. kesäkuuta Loimaa  Lue lisää
FinnDerby, Ypäjä, 28.6. – 1.7.  Lue lisää 
OKRA maatalousnäyttely 4.-7. heinäkuuta  Lue lisää 
Kuninkuusravit 21.-27. heinäkuuta  Lue lisää 
 
Tervetuloa!!

Kemira AIV® – maistuvan säilörehun salaisuus

  Kotimaisesta Kemira AIV -tuotevalikoimasta löytyy paras vaihtoehto säilörehun tekoon niin lypsykarja- kuin lihanautatilallekin. AIV-tuotteet toimivat tehokkaasti rehunkorjuun kaikissa vaiheissa. Korkea muurahaishappopitoisuus varmistaa tavoitellun maitohappokäymisen myös vaativissa olosuhteissa. Ravintoainetappiot, ja lämpenemisen rehusiilon avaamisen jälkeen, voi estää parhaiten valitsemalla säilöntäaineeksi tutkitun ja testatun Kemira AIV-tuotteen.
 
Laadukas säilörehu lisää lehmien maidontuotantoa ja kohottaa maidon rasva- ja valkuaispitoisuutta.
Useiden tutkimusten mukaan AIV-säilöntä lisää rehun syöntiä merkittävästi ja maitotuotosta jopa yli kilon päivässä. Hyvä säilörehu on myös kannattavan naudanlihantuotannon edellytys. Säilöntäaineessa säästäminen voi aiheuttaa jopa kymmenien prosenttien rehuhävikin. Tehostuneen tuotannon ansiosta AIV-tuotteisiin sijoitettu euro tulee moninkertaisesti takaisin.
 
Rehuanalyysitilastojen mukaan AIV-säilöntäaine on teholtaan paras kaikissa kuiva-aineluokissa. AIV-säilöntä perustuu nopeaan tavoitehappamuuden saavuttamiseen ja rehumassan hapettomuuteen. AIV:n käyttö parantaa rehun käymislaatua ja säilöö rehuvalkuaisen hyvälaatuisena. Kuivissa rehuissa säilöntäaineen on myös estettävä homeiden ja hiivojen kasvua  - niin kuin AIV-tuotteet tekevät. 
 
Kaikki AIV-tuotteet ovat MTT:n suomalaisissa oloissa testaamia ja hyväksymiä. Niistä löytyy sopiva vaihtoehto niin perinteiseen kuin luomutuotantoonkin. Kemiran AIV-säilöntäaineet ovat saaneet myös Avainlippu-tunnuksen, mikä kertoo tuotteiden olevan kotimaisia ja Suomessa valmistettuja.
 
Kemira AIV® - tuotteilla onnistut myös murskesäilönnässä. Karjatilan kustannusjahdissa on hyvä kiinnittää huomiota myös väkirehuruokintaan. Murskesäilötty rehu on hyvä ja edullinen rehu kaikille kotieläimille. Sen yksikkökustannukset ovat kuivattua viljaa selvästi halvemmat. Murskeviljan säilöntä tehdään pitkälti samoilla periaatteilla kuin säilörehun. Keltatuleentumisasteella korjattu vilja murskataan ja säilötään lisäämällä siihen Kemira AIV –säilöntäainetta. Säilöntäaineeksi suositellaan AIV 2 Plussaa tai AIV Ässää, käyttömäärä viljan kosteudesta riippuen on 3 - 5 litraa tonnille.

Viljamarkkinatiedot K-maatalouden internetsivuilta

  Euroopan viljantuotannon arvioidaan olevan kuluvalla kasvukaudella samaa luokkaa kuin viime kaudella, noin 284 miljoonaa tonnia. Erityisesti öljykasvien tuotanto on jäämässä melko matalalle tasolle, mikä näkyy sekä nykyisissä että uuden sadon öljykasvinoteerauksissa. Öljykasvien kylvöä puoltaa hyvän markkinatilanteen lisäksi myös öljykasvisiementen hyvä saatavuus. Viljamarkkinoita kannattaa seurata aktiivisesti myös kasvukauden aikana.

K-maatalouden hintaseuranta

Kesannot ja laitumet siisteiksi Bomford-tasomurskaimella

  Kesän niitoille toimitettavat Bomford tasomurskaimet 4,6 metrin ja 6 metrin työleveyksillä ovat saatavilla kampanjahintaan 25.05.2012 asti. Murkaimet soveltuvat kesantojen, oljen, viheralueiden (puistot, lentokentät jne.) murskaukseen. Koneissa on vakiona kahdeksan tukipyörää. Murskaimet ovat taittuvia (3 lohkoinen) ja hinattavia. Työsyvyys säädetään hydraulisesti. Molemmissa malleissa on kolme roottoria ja kolme terää joka roottorilla. Tri Wing 4600 –malli maksaa 17 065 euroa, alv 0%, ja Tri Wing 6000 -malli 21 130 euroa, alv 0%.

Potila-kultivaattorit syksyn muokkauksiin nyt kampanjahintaan

 
Potilan kultivaattoreista on nyt kampanjassa 3 eri mallia syksyn muokkauksiin.
Potila KK13 ja KK15 ovat edullisia mutta tehokkaita kultivaattoreita, kun halutaan muokata maata syvemmältä ja nopeasti.  Työleveydet ovat 3 ja 3,5 metriä. Kultivaattoreissa on vakiona leveäselkäiset, siipiterin varustellut silmukkapiikit. Potila KK13 nyt hintaan 5 569 euroa, alv 0% ja Potila KK15 hintaan 6 333 euroa, alv 0%.
 
Cultimax 3500H on hinattava kultivattori joka soveltuu niin keväiseen kylvömuokkaukseen kuin syksyiseen perusmuokkaukseen. Vakiona  maata rullaavat piikit jousilaukaisulla ja suorilla kärkiterillä. Työsyvyys säätyy hydraulisesti joko kannatuspyörien tai varpajyrän avulla. Cultimax 3500H nyt kampanjahintaan 16 220 euroa, alv0%. Kampanjahinta on voimassa 25.05.2012 asti.

Etsi nyt oikea Mobil-öljy maataloutesi koneisiin!

  Mobil-voiteluainevalitsin suosittelee maatalouskoneellesi, autollesi, kuorma-autollesi, pakettiautollesi tai maanrakennuskoneellesi sopivan öljyn antamiesi tietojen perusteella.
Kokeile heti ja katso, mitä Mobil-öljyä suositellaan sinun hyötyajoneuvollesi! Helppokäyttöisen verkkosovelluksen löydät osoitteesta:

http://www.mobil.fi/Finland-Finnish-LCW/oilselectortool.aspx

Käytetty Konemies - uusi painos ilmestynyt

 
Käytetty Konemies -kirjan uusi painos on ilmestynyt. Suomen maatalouden mekanisoinnin kuumista vuosista 1950 - 1990 kertova teos ilmestyi vuonna 2008. Nyt on ilmestynyt 5. painos. Kirja perustuu laajasti kirjoittajan Antti J. Jussilan omakohtaiseen kokemukseen, antaen tekstille elävyyttä ja helppolukuisuutta. Hän toimi Keskon maatalouskaupan eri tehtävissä 36 vuotta. Tilaukset kirjoittajalta puh. 040 7340 346, hinta 20€ + 5€ postimaksu.

Toukokuun kärkitarjoukset

 

 

Merkintävaahto, 5 l
Vaahtomerkitsimiin. Kestävä vaahto
26,-/astia (sis. alv 23%)

Hinta ilman Plussa-korttia 29,50

 

 

Akkupaimen 180 B Olli
Tehokas 12 voltin akkupaimen kaikille eläimille. Suurin iskuenergia 1,4 J.
199,-/kpl (sis. alv 23%)

Hinta ilman Plussa-korttia 229,-

 

 

Verkkopaimen 950 Olli
Ladattu energia 8,9 J, suurin iskuenergia 4,8 J. Suurin jännite 10 000 V. Olli info-LED.
319,-/kpl (sis. alv 23%)

 

 

Puutarhakäsine Famoflower
Luonnonkumipinnoite kämmenessä ja sormenpäissä.
Resoriranneke. Koot: 7 - 9. Kolme eri väriä.
2,95/pari (sis. alv 23%)

 

 

Rengas-eristin-laatikko
Eristimiä 100 kpl. Mukana kätevä akkuporakoneeseen kiinnitettävä väännin, jolla saat ruuvattua eristimet tolppiin.
20,-/ltk (sis. alv 23%)
Lasikuitutolppa K-Agro
• Kahdella eristimellä joista toinen siirrettävissä
• Sopii 5 - 20 mm nauhoille ja ohuille langoille
110cm 21,50/10 kpl (sis. alv 23%)
140cm 30,-/10 kpl (sis. alv 23%)
 

Uutiskirjeen vastaanottajien osoitteet on kerätty K-maatalouden asiakasrekisteristä.
Jos et halua uutiskirjettä jatkossa, klikkaa tästä.
Jos et ole vielä tilaaja ja haluat saada K-maatalouden uutisia ja tuotevinkkejä, tilaa uutiskirje tästä.

K-maatalous • Tikkurilantie 10, 01380 Vantaa • Puhelin 010 53 032