Jos et voi lukea tätä html-kirjettä, voit avata sen omalla selaimellasi klikkaamalla tästä

Tervetuloa Viljelyohjelmapäiville koetilalle 31.7. !

Koeruuduilla on mielenkiintoista esiteltävää viljelyohjelmapäivillä. Ohjelma sisältää asiantuntijoiden esityksiä ja opastetut koeruutukierrokset. Aloitamme kello 10.00. Olemme monen lajikkeen osalta merkittävässä vaiheessa, joten uutta kuultavaa on tarjolla. Hauholla kesän kasvuolosuhteita seurataan tarkkaan ja kasvuasteseuranta on käynnistynyt. Voit seurata kasvuston kehitystä K-maatalouden koetilan havaintojen mukaan täällä.

 

Kemira Stabilizer TMR L – kotimainen uutuus seosrehuruokintaan

Säiden lämmetessä kasvaa seosrehun lämpenemisriski. Lämpeneminen heikentää rehun ravintoarvoa ja maittavuutta, jolloin eläimet vähentävät syöntiään, ja tuotosmäärä laskee. Kemira Stabilizer TMR L ehkäisee seosrehun lämpenemistä ja ravintoainetappioita. Tuotetta voi käyttää niin rehuvaunussa kuin ruokintapöydälläkin. Kemira Stabilizer TMR L on saatavissa samoissa pakkauksissa kuin AIV –tuotteet.

 

Kemira Stabilizer Pig L  - uutuus sikojen liemirehuruokintaan

Kemira Stabilizer Pig L sisältää maitohappoa ja muurahaishappoa, jotka ovat porsaiden ja lihasikojen kasvua sekä rehun hyötysuhdetta parantavia orgaanisia happoja. Tuote on testattu MTT:n kokeissa 2011. Kokeet osoittivat, että tuotteen käyttö ehkäisee tehokkaasti hiivojen kasvua liemirehussa. Tuotteen käyttösuositus on noin 1 litra/tonni liemirehua.


Lisälannoitus varmistaa sadon

Kasvukauden aikaisella lisälannoituksella voidaan varmistaa paras mahdollinen sadon
laatu. Lisälannoituksen määrän voi varmistaa mittaamalla kasvin lehtivihreäpitoisuuden ja massan Viljelyohjelmakioskilla tai Yara N -Testerillä. Kasvukauden lisälannoituksiin sopivat YaraBela Sulfan N26, S14, Suomensalpietari Se+, sekä Typpiliuos+ - YaraVita Thiotrac 300 -seos.

Lue lisää hivenlannoitteista

Turvaa kasvin fosforin saanti YaraVita Solatrelilla

 
YaraVita Solatrel varmistaa, että kasvilla on kriittisissä kehitysvaiheissa riittävästi fosforia ja tiettyjä hivenravinteita käytettävissään. Tuote on suunniteltu kasvukauden aikaiseen lisäfosforilannoitukseen sekä hivenravinteiden täydennykseen. Oikeaan aikaan tehty lisälehtilannoitus parantaa juurten ja verson kasvua sekä lisää kasvin ravinteidenottoa maasta.

Isopro 2000 –elektrolyytti hevosen hyvinvointiin

Huolehdi hevosesi suorituskyvystä helteellä. Isopro 2000 –elektrolyytti nopeuttaa hevosen
palautumista rasituksesta. Tuotteen koostumus on monipuolinen, ja aniksen maku tekee elektrolyytistä maittavan, joten se ei jää kupin pohjalle. Tuote lisätään rehun sekaan tai sekoitetaan veteen.
 
Tuotetiedot


Dr. Repel – hyönteiskarkoite hevosille

Dr.Repel on uusi ja tehokas, rekisteröity hyönteiskarkoite hevosille. Tuotteen tehoaineina ovat mm. permetriini ja cypermetriini. Hyönteiskarkoite on saatavilla yhden litran pakkauksissa.
 Pientareet ja kesannot siistiksi Giraffalla

 
Maschio Giraffa on saatavana nyt kesähintaan 6 990 euroa (sis alv 23%). Kesähinta on voimassa kesäkuun loppuun asti. Työleveys Giraffassa on 2,1 metriä, ja ulottuvuus traktorin keskilinjasta on 3,2 metriä. Murskaimessa on vakiona vasaraterät.

Vesaskoille kyytiä Ilsbolla


Ilsbo M150 -ketjumurskain S120-sivusiirtolaitteella on saatavilla kesäkampanjahintaan 9 450 euroa (sis alv 23%) kesäkuun loppuun asti. Ketju murskaa hyvin paksumpaakin vesakkoa ja sietää hyvin myös pientareilla olevia kiviä ja kantoja. Ketjumurskain repii kannot silpuksi, jolloin kannot kuivuvat paremmin, ja näin myös vesominen vähentyy. Ulottuvuus traktorin keskilinjasta sivusiirtolaitteella jopa neljä metriä.

CLAAS Disco Active Float -niittomurskain ja 'lupa leijua'


Uusimmissa Claas Disco -niittomurskaimissa on ainutlaatuinen “ACTIVE FLOAT” -hydraulisesti hallittava niittopään kevennys sekä kovaan ajoon suunniteltu Claas P-CUT -teräpalkki. Testitulosten perusteella niittotulos on erinomainen suurellakin ajonopeudella, ja polttoaineen kulutus pysyy alhaisena. Nyt on saatavana rajoitettu kampanjaerä 3,4 metrin työleveydellä varustettuja, hinattavia Disco 3500 TC -niittomurskaimia erikoishintaan 23 985 euroa, alv 0% (29 500 euroa, alv 23%) + toimituskulut. (Hintaan sisältyy kampanjakone perusvarustein).

Lisätietoja

ELHO Silomatic 420 ACI paalien käärintään


ELHO Silomatic 420 ACI sopii käärintään yhtä hyvin pellon reunalla kuin pihamaallakin. Laitteen toimintoja ohjataan automaattisesti, mutta myös käsikäyttö on mahdollista. Elho Silomatic 420 ACI:n arvonlisäveroton kampanjahinta on nyt 11 300 euroa (Verollinen hinta
13 900 euroa). Tuotteen ostaja saa kaupan päälle pitkän maksuajan: eräpäivä on vasta 24.10.2012.

Tuotetiedot

Hyödynnä kotieläinten kuivikkeiden kesäehtoVarmista kuivikkeiden saatavuus ja hyödynnä K-maatalouden kesäehto. Valitse kuivikkeeksi Kuivikekutteri Hirnu tai Pölkky. Versowoodin Kuivikekutteri Hirnu on seulottua kutteria. Paalin tilavuus pakattuna noin 116 litraa, purettuna 250 litraa. Kuivikekutteri Pölkky, keinokuivattu höylälastu, on ratkaisu tiloille, joilla arvostetaan sekä ihmisten että eläinten hyvinvointia. Paalin tilavuus pakattuna noin 100 litraa, purettuna 200 litraa.

Kuivikekutteri Hirnun tuotetiedot 

Kuivikekutteri Pölkyn tuotetiedot 

Neste Oil toi yleiskäyttöön uuden hydrauliöljysarjan


Uusi Neste Hydrauli –tuotesarja on tarkoitettu yleiskäyttöön työkoneissa ympäri vuoden. Neste Hydrauli –tuotteet on valmistettu tavallista mineraaliöljyä pidemmälle jalostetusta perusöljystä ja korkean suorituskyvyn takaavista lisäaineista. Saatavilla olevat viskositeettiluokat ovat ISO VG 32 ja 46. Tuotteita myydään seuraavissa pakkauksissa: 170 kilogramman tynnyri ja 17 kilogramman kannu.

Lue aiheesta lisää Maatilan Pirkan verkkosivuilta 
 
Lue lisää voiteluaineista. Opastusta ja suosituksia löydät täältä
 
Tutustu tuote- ja käyttöturvallisuustiedotteisiin 
 
Hae voiteluainesuositukset täältä

Huipputuotteet ja toimivat ratkaisut viljojen sekä öljykasvien tautitorjuntaanVehnän pistelaikku


Kasvustojen tarkkailu kasvitautien varalta on tärkeää. Suorakylvölohkoilla taudinaiheuttajat pääsevät leviämään nopeasti sään salliessa, jolloin ensimmäinen tautitorjunta kannattaa tehdä rikkaruiskutuksen yhteydessä. Tautitorjuntaan viljelyohjelman toimivat reseptit:

Ohran tyvi- ja lehtilaikkutauti. Viljelyohjelman resepti: Comet Pro 0,3-0,6 l/ha + Prosaro 0,4 l/ha

Vehnän lehtilaikkutaudit. Viljelyohjelman resepti: Comet Pro 0,3–0,6 l/ha + Juventus 0,25–0,5 l/ha TAI Prosaro 0,25–0,5 l/ha

Suorakylvölohkot. Viljelyohjelman resepti: Juventus 0,25–0,5 l/ha TAI Prosaro 0,25–0,5 l/ha

Comet Pro, tuotetiedot

Prosaro, tuotetiedot 

Juventus, tuotetiedot

   

Puma Extra – tehoa ja tarkkuutta hukkakauran torjuntaan


Puma Extra on tehokas ja helppokäyttöinen hukkakauran, luohon ja rehukattaran torjunta-aine viljoille. Soveltuu tankkiseoksiin muun muassa Toolerin ja Express Twinin kanssa. Kiinnite varmentaa Puma Extran tehoa, jos olosuhteet ovat hyvin kuivat tai viileät tai mikäli tuotetta käytetään tankkiseoksessa pienannosaineiden kanssa.

Tuotetiedot


Pidä vilja pystyssä Terpal- ja Sonis-kasvunsääteillä


Terpal on hellävarainen kasvunsääde joustavalla käsittelyajankohdalla. Tuote on rekisteröity ohralle, vehnälle, rukiille, ruisvehnälle ja öljypellavalle. Ei rajoita olkien käyttöä. Tehosta Terpalin vaikutusta –ruiskuta yhdessä tautiaineiden kanssa!

Sonis on monikäyttöinen kasvunsääde. Soveltuu kaikille viljoille sekä timoteille ja nurminadalle eikä rajoita olkien käyttöä.

Terpal, tuotetiedot 

Sonis, tuotetiedot


Kesäkuun kärkitarjouksetUutiskirjeen vastaanottajien osoitteet on kerätty K-maatalouden asiakasrekisteristä.
Jos et halua uutiskirjettä jatkossa, klikkaa tästä.
Jos et ole vielä tilaaja ja haluat saada K-maatalouden uutisia ja tuotevinkkejä, tilaa uutiskirje tästä.

K-maatalous • Tikkurilantie 10, 01380 Vantaa • Puhelin 010 53 032