Jos et voi lukea tätä html-kirjettä, voit avata sen omalla selaimellasi klikkaamalla tästä

Ruista Suomeen


K-maataloudessa on nyt myynnissä ruotsalaisen SW Seedin uutuuslajike Caspian – pohjoisiin oloihin jalostettu hybridiruis. Caspian on luonnostaan hyvä pölyttymään, ja sen siemen myydään puhtaana hybridinä. Hybridirukiin suuri sato tulee isoista tähkistä, joissa on merkittävästi enemmän siemeniä kuin perinteisillä populaatiolajikkeilla.

Lue täältä Caspian-hybridirukiin viljelyn koetuloksista.

SW Magnifik -syysvehnän asema vahvistuu


SW Magnifikin vahvat ominaisuudet – suuri sato, hyvä talvenkestävyys, korkea hehtolitrapaino ja erinomainen laonkestävyys – ovat saaneet viljelijät vakuuttumaan. Magnifikin osuus syysvehnän viljelyalasta kasvoi tänä kesänä 7,5 prosenttiyksikköä, kun samalla pitkään voitokkaana olleen Urhon viljelyala pieneni neljä prosenttiyksikköä. Varaa siis siemenesi ajoissa ja ole mukana kasvattamassa SW Magnifikia Suomen eniten viljellyksi syysvehnäksi.

Lue lisää SW Magnifik –syysvehnästä.

Juolavehnän torjunta on sijoitus seuraavaan kasvukauteen


Juolavehnän torjunta on tehokkainta silloin, kun se tehdään syksyllä kasvin ollessa hyvässä kasvussa (3–4 kasvulehteä), ja kun ilman suhteellinen kosteus on yli 70 prosenttia. Maan muokkaus voidaan suorittaa rikkakasvien värin muuttuessa punavioletiksi tai keltaiseksi. Glyfosaatin teho näkyy 5–14 vuorokauden kuluessa käsittelystä, myöhään syksyllä 3–4 viikon kuluessa. Torju siis juolavehnä ajoissa!

K-maatalouden huipputuotteet juolavehnää vastaan: Envision ja Roundup Max.

 

Sportak EW – syysviljojen suoja talvituhosieniä vastaan


Lumihome vioittaa talvehtivien syysviljojen oraita ja nurmikasveja. Merkittävä tartuntalähde on maassa elävä lumihomeen sienirihmasto, joka on tartuttanut kasvijätteen. Lumihomeen torjunta tehdään syksyllä kasvun pysähdyttyä, ennen pysyvän lumen tuloa. Sportak EW on tehokas ja edullinen ratkaisu lumihomeen torjuntaan syysvehnällä ja rukiilla.

Lisätietoja tuotteesta

Claas Rollant 375 Uniwrap -yhdistelmäpaalaimella oljet pyöröpaaliin
Uuden Claas Rollant 375 Uniwrap -yhdistelmäpaalaimen ominaisuuksiin kuuluu olkipaalien ryhmittelymahdollisuus. Koneella voi paalata ja pudottaa pyöröpaalit ilman käärintää kätevästi kahden paalin ryhmiin, vaikka koneessa on käärijä. Nyt on hyvä tilaisuus hankkia tehokas ja monipuolinen yhdistelmäpaalain ja jatkaa säilörehun sekä oljen paalausta syksyn sadolle.
 
Lue lisää Claas Uniwrap -yhdistelmäpaalaimesta
   

Syksyn sato talteen Tuhti-viljavaunuilla
Kotimaiset Tuhti WS -kippivaunut on suunniteltu erityisesti viljan kuljetukseen. Laajasta Tuhti WS -telivaunumallistosta löytyvät vaunut 8–17 tonnin kantavuuksille, aina 23,5 kuutiometrin lavatilavuuteen saakka. Kattava lisälaitavalikoima tarjoaa mahdollisuuden muuttaa joustavasti vaunun tilavuutta kuljetustarpeen mukaan. Nopeasti yleistyvät kiinteälaitaiset Tuhti WS ja N -mallin dumpperit (11–16 tonnia) voidaan varustaa myös viljakasetilla.
 
Lue lisää Tuhti WS -kippiperävaunuista

 Massey Ferguson -traktorit Keskolla kymmenen vuotta


Maatalouskesko aloitti Massey Ferguson -traktoreiden maahantuonnin 1.8.2002. Kymmenen vuoden aikana Massikka on vakiinnutettu Suomen traktorimarkkinoiden kolmen myydyimmän merkin joukkoon. Konekesko uskoo juuri uudistuneiden MF7600-sarjan 140–260 hv -mallien sopivan hyvin Suomen kehittyvän maatalouden tarpeisiin.

Lue lisää aiheesta

Varaudu sähkökatkoksiin hyvän sään aikana


Traktorikäyttöinen varavoimageneraattori on edullinen investointi ja kustannustehokas tapa varmistaa tuotannon jatkuminen, jos sähkökatkoja esiintyy. K-maatalouden syyskampanjassa on uutuusmalli POMO 50 T15S AVR, elektronisella jännitteensäätimellä varustettu generaattori, joka tuottaa tasaista virtaa ilman jännitepiikkejä. Uutuusgeneraattori on saatavana kampanjahintaan syys–lokakuussa. Saat lisätietoja laitteesta ja kampanjasta lähimmästä K-maataloudesta.

Teho 50 kVA, 44 kW, suositellaan pääsulakekoolle 63 A, 63 A ja 16 A 3-v pistorasiat, ylikuormitussuoja, vikavirtasuoja, voltti- ja taajuusmittarit.

Vama-takalanojen lisävarusteet K-maataloudesta


Lisävarusteilla saat monipuolisuutta ja käytettävyyttä Vama-takalanaan. Saatavana muun muassa seuraavat lisävarusteet: kannatinpyörät ja -lautaset, taustalevyt, hydraulisesti kääntyvä sivusiipi, pulttikiinnitteinen sivusiipi, heittävä sivusiipi, ylipaineventtiili tankkiliitännällä sekä vaihtoventtiili. Lanoihin on lisäksi saatavilla erilaisia terämalleja.

Lue lisää Vama-takalanojen lisävarusteista

Lue lisää Vama-takalanoista

Elokuun kärkitarjouksetUutiskirjeen vastaanottajien osoitteet on kerätty K-maatalouden asiakasrekisteristä.
Jos et halua uutiskirjettä jatkossa, klikkaa tästä.
Jos et ole vielä tilaaja ja haluat saada K-maatalouden uutisia ja tuotevinkkejä, tilaa uutiskirje tästä.

K-maatalous • Tikkurilantie 10, 01380 Vantaa • Puhelin 010 53 032